2009年7月25日土曜日

#9: ドバイ発ラクダのミルク入りチョコ、日本進出も視野




ドバイ発ラクダのミルク入りチョコ、日本進出も視野
Dubai produces camel milk chocolate, plans to expand to Japan
2009年 07月 22日 13:38 JST


 [ドバイ 21日 ロイター] ラクダの乳を使用したチョコレートを世界で初めて作ったドバイのアル・ナスマが21日、中東諸国や欧州、米国、日本への進出を計画していることを明らかにした。

The world's first producer of chocolate made using camel milk, Dubai's Al Nassma, disclosed on the 21 July that they plan to expand to the Middle East, Europe, USA and Japan.

 同社のマーティン・バン・アルムジック氏によると、まずサウジアラビアで販売し、数カ月以内にバーレーンやカタール、クウェート、米国の市場にも進出する計画。英老舗百貨店「ハロッズ」や、サンフランシスコのチョコレート専門店とも販売の交渉を進めており、チョコ需要の高い日本に出店することも模索中だという。

According to the company's Martin Van Almsick, first they will market to Saudi Arabia, within a few months they plan to expand into markets in Bahrain, Qatar, Quwait and USA. Negotiations are also progressing for selling in the long-established English department store, Harrods, and in specialist chocolate stores in San Francisco. They are exploring the possibility of opening a branch office in Japan where the demand for chocolate is high.

 昨年10月に設立された同社は、ラクダのミルク入り高級チョコレートを年間100トン生産することを目指している。飼育するラクダの数は3000頭。牧場に併設された店舗でチョコレートを販売しているほか、高級ホテルや民間航空会社の機内でも取り扱いがある。

The company, which was established in October last year, is aiming to produce 100 tons of high grade camel milk chocolate each year. The number of camels being raised is 3,000. Apart from the chocolate sold at the shop established on the farm, they also service luxury hotels and in-flight snacks on private airlines.

 商品には保存料や化学的な添加物が使用されておらず、地元で人気の様々なスパイスやナッツ類、はちみつなどが使われているという。

It was said that the product is free from preservatives and chemical additives, and various locally popular spices, nuts, honey etc. are added.

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